Berlin'de zehirli gaz bulutu... Büyük tehlike: Pencereleri kapatın, bölgeden kaçın!

Berlin'de zehirli gaz bulutu... Büyük tehlike: Pencereleri kapatın, bölgeden kaçın!

Berlin alev alev! Lichterfelde bölgesinde çıkan bir yangın sebebiyle zehirli gaz konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı. Bölge sakinlerinin pencerelerini, kapılarını ve klima sistemlerini kapatmaları istendi.

Berlin'deki yetkililer, Lichterfelde bölgesindeki bir metal şirketinde çıkan yangın nedeniyle zehirli gazlar konusunda uyarıda bulundu. Bir itfaiye sözcüsüne göre, yangın sabah 10.30'dan bu yana birinci kattaki 2000 metrekarelik alanda devam ediyor.

Katwarn uygulaması aracılığıyla dağıtılan tehlike mesajına göre, zehirli dumanlar olay yerinden kuzeye doğru ilerliyor. Bölge sakinlerine etkilenen bölgeden kaçınmaları ve zehirli gazların etrafından dolaşmaları tavsiye ediliyor. Bölge sakinlerinin pencerelerini, kapılarını ve klima sistemlerini kapatmaları istendi. Komşu okullardaki öğrenciler önlem olarak evlerine gönderildi.

HANGİ BİNA YANDI

Yanan bina, silah sistemleri de üreten Diehl Group'a ait. Ancak şirket binasında silah üretmeyen Diehl Metal Applications'ın çalıştığı söyleniyor. Diehl Grubu aynı zamanda Ukrayna'da da kullanılan Iris-T hava savunma sistemini de üretiyor.

TAMAMEN YANDI

İtfaiye sözcüsü Adrian Wenzel, "Bina şu anda dört kat boyunca tamamen yanıyor" derken, "Binanın bir kısmı çoktan çökmüş durumda. Yangını sadece dışarıdan söndürüyoruz. Yangın artık içeriden kontrol altına alınamıyor" dedi. Sözcü, herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi. Tüm insanlar olay yerini kendi başlarına terk edebildi. Bu arada, Berlin itfaiyesinin X'e yaptığı açıklamaya göre, özel kuvvetler de dahil olmak üzere 170 itfaiyeci olay yerinde bulunuyor.

Wenzel, yaptığı açıklamada binada kimyasal maddelerin de yandığını doğruladı. Sülfürik asit ve bakır siyanür burada depolanmıştı. Wenzel, "Dumanla birlikte havaya yükselecek olan hidrojen siyanür oluşma riski var" dedi.

ARTI49

FOTOĞRAF: X

HABERE YORUM KAT